Vés al contingut

Els Xafatolls de Mollerussa dominen la prova reina de la Cursa de l’Oli de les Borges

La cita, que ha comptat amb una participació màxima de 500 atletes, ha reconegut el Club Atlètic Borges com el més participatiu

Tres atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa han guanyat avui la prova reina en categoria masculina de deu quilòmetres de la Cursa de l’Oli de les Borges Blanques, una prova organitzada pel Club Atlètic Borges que enguany ha arribat a la 21 edició, en el marc de la 27a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.

Roc Bellostas, el borgenc Roger Estradé i Bah Muhammad han estat els tres atletes del club de la capital del Pla d’Urgell que han arribat a la meta amb uns temps oficials de 31:27, 32:00 i 33:06, respectivament. Pel que fa a la categoria femenina, el podi ha estat per Berta Cabanas del Gimnàs Sentebé de la Pobla de Segur (36:29), seguida de l’arbequina Núria Tilló, també dels Xafatolls (37:38), i Alba Bellostas del Club Esportiu Tri 4.40 de Lleida (38:56).

Pel que fa a la prova de cinc quilòmetres, el podi ha estat molt més repartit. Juanma Fernández del Finques Prats Runers de Lleida (16:52) ha estat el guanyador, seguit de David Fitó, independent (16:56), i Albert Marsol de la Zona Esport d’Agramunt (17:57). En dones, la guanyadora absoluta ha estat Ericka Àvalos, independent (20:35), seguida de Laura Pallejà del Runner’s Balaguer (21:00) i la borgenca Laura Quintana del Club Triatló Cornellà (21:27).

En qualsevol cas, el club amfitrió, el Club Atlètic Borges, ha estat reconegut com el més participatiu de la cita d’avui, amb el major nombre de corredors que han creuat la línia de meta.

Cal recordar que l’edició d’enguany, puntuable pe a la Lliga Ponent, ha comptat amb la màxima participació possible amb un total de 500 atletes. Ambdós trajectes (de 5 i 10 quilòmetres) han discorregut, en una part, per un circuit urbà̀, i per l’altra, per camins del terme, resseguint els camps d’oliveres. El punt de sortida i arribada comú́ ha estat el passeig del Terrall.

Tots els corredors han rebut una bossa obsequi amb productes de proximitat i han gaudit d’un esmorzar. La competició́, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges Blanques, ha lliurat també cinquanta litres d’Oli d’Oliva Extra Verge, valorats en 500 €, als guanyadors masculí́ i femení de la cursa llarga.