Vés al contingut

Una jornada sobre l’actualitat de l’oli posa a debat els regadius, les millores varietals i l’oleoturisme

Una iniciativa organitzada conjuntament pel departament d’Acció Climàtica, l’Ajuntament i les organitzacions agràries

“Actualitat en el sector oleícola”. Així resa el títol de la nova jornada tècnica coorganitzada pel departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, l’Ajuntament de les Borges Blanques, Fira de l’Oli i les organitzacions Unió de Pagesos i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

Un any més aquesta jornada, prevista al matí de divendres a la Sala Maria Lois, s’emmarca dins de la programació del conjunt d’actes i activitats que es realitzen en el marc de la 27a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques.

En l’edició d’enguany s’intentaran abordar els temes de més actualitat que afecten el sector agrari i oleícola en particular. Es parlarà de com fer un ús eficient de l’aigua en els nostres regadius, ja que en les darreres campanyes la sequera ha estat i és un gran problema.

També es vol abordar el finançament disponible per a les explotacions agràries, plantacions superintensives i finalment hi haurà una taula rodona amb les experiències oleoturístiques més rellevants a la comarca, com el nou molí de Cuadrat Valley, les experiències d’Olicatessen de l’Albi i de les Cooperatives d’Arbeca i la Granadella.

La iniciativa comptarà amb la participació de Josep Rufat, investigador de l’IRTA; Jordi Vidal, secretari tècnic de JARC; i Felipe Oliva, el director tècnic de Todolivo. Clourà la jornada Joaquim Porcar, cap del servei de Coordinació d’Acció Climàtica.