ACTES FIRALS

L’horari d’obertura i tancament del recinte firal és de 10h a 20h els dies 18, 19 i 20 de gener de 2019.

Descarregueu-vos la versió maquetada PDF del programa infantil de la Fira

Visualitzeu aquí la versió maquetada PDF del programa de la Fira

Divendres 19 de gener

ACTES FIRALS

Jornades Tècniques de la Fira

Dijous, 18 de gener de 2018

De 10.30 h a 13h

La Qualitat de l’Oli del camp fins el consumidor

Lloc: Espai AgroBorges-Sala d’actes Maria Lois de la Casa de la Cultura (Passeig del Terrall) Organitza: IRTA (Institut de Recerca Tecnològica Agrària)i Ajuntament de les Borges Blanques

 

Divendres, 19 de gener

De 9 h a 13.30 h

Actualitat en el sector oleícola

Lloc: Espai AgroBorges – Sala d’actes Maria Lois de la Casa de la Cultura (Passeig del Terrall)

Organitza: DARP(Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació)

 

De 8.30h a 12 h

Ràdio UA1: “Un Dia Més”, programa en directe, a càrrec de Jordi Sebastià

 Lloc: Espai Plató – Pavelló de l’Oli

 

A les 10 h

Obertura del recinte firal.

 

De 10.30 h a 12 h

Espectacle infantil, a càrrec de la Cremallera teatre amb l’obra “Extraordinari” per als infants de la població participants en el concurs de dibuix i concurs literari

Lloc: Envelat Pl. Europa

Organitza: Comissió de Festes

Patrocina: Plimon/Textron

Col·labora: ASAJA(Associació d’Empresaris Agraris de Lleida)i CRP (Centre de Recursos Pedagògics)

 

A partir de les 10,30 h

Còctel de Benvinguda,  a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida

Lloc: Espai Escola d’Hoteleria – Pavelló de l’Oli

 

A les 11 h

Inauguració de la 55a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, a càrrec de La Sra. Pilar Rahola, escriptora i periodista

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

D’11 h a 14 h

Tast guiat d’olis a càrrec dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’olis i vins de l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 13 h a 14 h

SER Catalunya:”SOROLL”, programa en directe, a càrrec de Màxim Castillo

Lloc: Espai Plató – Pavelló de l’Oli

 

A les 13.30 h

Cantada de “l’Oliver de les Garrigues”, himne de la comarca, a càrrec de l’Orfeó Terrall

Lloc: Pavelló de l’Oli

Col·laboren: Agrària i Secció de Crèdit la Borgenca, Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques i Olis Salvador Farré

 

A les 14 h

Dinar popular: Arròs amb oli i safrà de les Garrigues, a càrrec de la Cooperativa de Safrà de les Garrigues

Organitza: Patronat Fira de les Garrigues

Lloc: Espai Envelat (Plaça d’Europa)

Preu: 5€

 

De 17 h a 18 h

Tast d’olis, a càrrec de Josep M. Audí, professor de l’INS Josep Vallverdú i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de la Generalitat de Catalunya

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 17.30 h a 20 h

Taller de coca d’oli d’oliva verge extra amb ametlles de les Garrigues, a càrrec del Petit Xef i adreçat als infants dels centres escolars de les Garrigues

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 18 h a 19 h

Proclamació dels guanyadors del concurs oficial dels millors olis de la Fira

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 19 h a 20 h

Demostració gastronòmica, a càrrec del xef Fran López, dos estrelles Michelin pels restaurants Xerta de Barcelona i Villa Retiro de les Terres de l’Ebre

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

Dissabte 20 de gener

ACTES FIRALS

Dissabte, 20 de gener

A les 9 h

Esmorzar popular

 Organitza: Agrupació de Ramaders d’Ovi i Cabrum de les Garrigues i el Pla d’Urgell

 Lloc: Placeta del Terrall

 Preu: 3€

 

De 10 h a 12 h

Ràdio UA1: “Arrela”, programa en directe, a càrrec de Francesc Balañá

Lloc: Espai Plató – Pavelló de l’Oli

 

D’11 a 12 h

Xerrada: “De fills a pares. Ser pares des de la consciència”

Organitza: Singularment

Lloc: Espai Sala Pifarré – C. Indústria

 

D’11 h a 12 h

Taller de tast d’oli infantil, a càrrec del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya a la Granadella

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

D’11 h a 12 h

Campanya “Barris Antics, molt per descobrir, molt per oferir”, acte adreçat als guanyadors

Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques

Patrocina: Diputació de Lleida

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

A les 12 h

Agermanament de la DOP Les Garrigues amb l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Lleida

Lloc: Estand de la DOP Les Garrigues – Pavelló de l’Oli

 

De 12 h a 13 h

“L’Art de menjar bé”, a càrrec d’Annabel Vidal, infermera i psicòloga del centre VICUS de les Borges Blanques

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 12 h a 13 h

Tast guiat de vins, a càrrec del celler Vinya Els Vilars d’Arbeca i maridatge amb els productes de  l’Associació de Defensa Sanitària (ADS) Garrigues i Pla d’Urgell, Oví i Cabrum i la Cuina de l’Araceli d’Arbeca

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 12.30 h a 13.30 h

Ballada de sardanes

Lloc: Pl. Independència, davant del Pavelló de l’Oli

Organitza: Agrupació Sardanista de les Borges Blanques

Col·laboren: Colla Brut Natura i Colla del Casal de la Gent Gran de les Borges Blanques

 

De 13 h a 14 h

APLEC&OLI Caragolada popular solidària a benefici de Càritas les Borges Blanques

Lloc: Placeta del Terrall

Preu: 1€ la ració

Patrocini: Cooperativa Agrícola El Soleràs- Oli oficial de l’Aplec del Caragol i Ajuntament de les Borges Blanques

 

De 13 h a 14 h

Tast guiat de formatges, a càrrec de l’Agrupació de Llet de Cabres Catalanes

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 13 h a 14 h

Tast i degustació de vermut, hidromel i ratafia, a càrrec de  Gabarró&Freixa de Fulleda

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

A les 14 h

Festa gastronòmica popular: Cassola de Tros

Organitza: Patronat Fira de les Garrigues

Col·labora: ASAJA(Associació d’Empresaris Agraris de Lleida)i Vall Estructures

Lloc: Espai Envelat -Plaça d’Europa

Preu : 6,00€

 

De 16 h a 17 h

Campanya “Barris Antics, molt per descobrir, molt per oferir”, acte adreçat per als guanyadors

Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques

Patrocina: Diputació de Lleida

Lloc:  Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

A partir de les 17 h

Demostració gastronòmica, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida

Lloc: Espai Escola d’Hoteleria – Pavelló de l’Oli

 

De 17 h a 18 h

Tast de cervesa artesana, a càrrec de la Vella Caravana i maridatge amb productes i olis Verge Extra de la terra

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 17 h a 18 h

Tast guiat de vins, a càrrec de Mas Blanch i Jové (La Pobla de Cérvoles)

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 18 h a 19 h

“Tasta les Garrigues”, amb un tast gastronòmic integrat al paisatge garriguenc, a càrrec d’Ariadna Boixader, d’Olea Soul Travel Agency (La Pobla de Cèrvoles), de Montse Martínez de Peccatum7 (Sarroca de Lleida) i de Montse Freixa del restaurant El Castell (de la Floresta)

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 18 h a 19 h

Agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt. Amb la participació del Sr. Francesc Canosa i Ferran, periodista i escriptor com a padrí de l’acte i de l’Hble. Sra. Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, com a madrina de l’acte

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 19 h a 20 h

Tast guiat de vins, a càrrec del celler Matallonga de Fulleda

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 19 h a 20 h

Demostració gastronòmica, a càrrec del xef Xixo Castaño del restaurant “Malena” de Gimenells( una estrella Michelin)

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

A les 21 h

SOPAR DE L’EXPOSITOR

Acte d’entrega de premis dels diferents concursos firals

– Diplomes a les millors iniciatives: comercial, empresarial i turística de la comarca

– Diplomes  als millors olis

Diplomes al millor disseny d’estand i de producte

Organitza: Patronat Fira de les Garrigues

Lloc: Espai Sala Grums – C. Comerç, 29

 

A partir de les 00 h

5è Concert de l’Oli amb els grups Txarango, Versión Imposible

Dj Ogt

Lloc: Espai Envelat (Plaça d’Europa)

Entrada anticipada: 10,00 € amb consumició (Oficina Jove de les Garrigues)

Entrada taquilla: 12,00 € amb consumició (venda d’entrades a partir de les 5 de la tarda a la Plaça Europa)

Diumenge 21 de gener

ACTES FIRALS

Diumenge, 21 de gener

A les 9 h

Esmorzar popular

Organitza: Associació d’Amics del Terrall

Lloc: Al costat de la Biblioteca Comarcal Marquès d’Olivart (Passeig del Terrall)

Preu: 2,00€

 

A partir de les 10 h

XV Cursa de l’Oli

Organitza: Club Atlètic Borges

Lloc: Davant de la Placeta del Terrall

 

A les 11h

Dia de la Comarca

Recepció de les autoritats i acte del dia de la comarca

Organitza: Consell Comarcal de les Garrigues

Lloc: Sala d’actes de la cooperativa Sant Isidre

 

A les 11.45 h

Benedicció dels panets de Sant Antoni i dels animals de companyia.

Lloc: Davant de la rotonda de la Biblioteca Comarcal Marquès d’Olivart-Passeig del Terrall

 

D’11 a 12 h

Taller d’olives verdes per treure l’amargor amb aigua i cendra, a càrrec de Miquel Pallarés

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

D’11 h a 12 h

Degustació de pa de ronyó, a càrrec de Manel Llaràs del Forn i Pastisseria Llaràs, amb els olis guanyadors de la Fira

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

A les 12 h

Inici dels tres tombs i benedicció dels animals

Col·labora: La Banda de Cornetes i Tambors de les Borges Blanques

Lloc: Davant de la rotonda de la Biblioteca Comarcal Marquès d’Olivart-Passeig del Terrall

 

De 12 h a 14 h

Demostració gastronòmica. Degustació dels plats elaborats amb  carn de corder i de cabrit de l’Associació de Defensa Sanitària (ADS) Garrigues Pla d’Urgell, d’Oví i Cabrum. Maridatge amb la cervesa artesana de la Vella Caravana

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 12 h a 13 h

Tast de cava especial per a postres: “Nectar White”, a càrrec de  Cellers Maset

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 13 h a 14 h

Presentació de macedònies i decoracions amb fruites, a càrrec de l’escultora Romi Pijoan, de l’empresa Vilodi (Tàrrega)

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 17 h a 18 h

Maridatge de coca de “Lo + bo de Lleida” amb melmelada de “Cal Senzill”

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 17 a 18 h

Demostració de cuina, a càrrec del restaurant Atípic d’Agramunt

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 17 h a 19 h

Demostració gastronòmica a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de Lleida

Lloc: Espai Escola d’Hoteleria – Pavelló de l’Oli

 

De 18 h a 19 h

Presentació i tast de productes, a càrrec de la Lleteria les Obagues Talma de Juneda

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

De 18 h 19 h

Demostració gastronòmica, a càrrec del xef Jeroni Castell, del restaurant les Moles d’ Ulldecona (una estrella Michelin)

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 19 h a 20 h

Demostració gastronòmica, a càrrec de “la Cuina de l’Araceli” d’Arbeca

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

 

De 19 h a 20 h

Tast d’olis, a càrrec de Josep M. Audí, professor de l’INS Josep Vallverdú i membre del Panell

de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de la Generalitat de Catalunya

Lloc: Espai Aliments del territori i tu – Pavelló Comercial

 

A les 20 h

Acte de cloenda, a càrrec de la Sra. Ramona Barrufet exdiputada de les Garrigues al Parlament de Catalunya i proclamació del Premi del Públic al millor Oli de la Fira

Lloc Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli