Vés al contingut

L'Olivera

EL PROJECTE DE L’OLIVERA

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’iniciativa social en el món rural i periurbà. Cultivem vinyes i oliveres i elaborem vins i olis ecològics incorporant persones amb dificultats en tot el procés, posant les nostres capacitats al servei d’un projecte comú.
Vam començar aquesta aventura l’any 1974 a Vallbona de les Monges, a la Catalunya interior de secà, amb la idea de crear una comunitat de vida i treball que, d’una banda, integrés persones amb dificultats, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides i, de l’altra, plantegés una sortida econòmica productiva a partir dels propis valors de la zona. 

Una experiència alternativa, socialitzadora i carregada d’utopia. Un projecte col·lectiu en l’àmbit rural que té, en l’eix social, el nucli del projecte. Un projecte a escala humana que posa en el centre les persones.

El resultat d’aquesta feina és un ventall de vins i olis singulars i honestos que us convidem a descobrir. 

L’OLI DE MARGES

Els nostres olis d’oliva verge extra són bàsicament el suc de les olives que collim, manualment, en el moment adequat. L’obtenim per procediments únicament mecànics i aplicant processos suaus per respectar el caràcter de la nostra arbequina de secà. D’aquesta manera, obtenim una alta concentració en polifenols que eleven les propietats antioxidants d’aquest oli. Un oli que és l’expressió d’aquest paisatge abancalat on practiquem una agricultura resistent, de secà i ecològica.

POSA'T EN CONTACTE

La Plana, s/n

Vallbona de les Monges