Vés al contingut

Experts en networking i oli aconsellaran els professionals del sector a la Fira de l’Oli de les Borges

La gastrònoma Montse Freixa, el cuiner Pep Moreno i la publicista
Rosaura Alastruey donaran eines per aprofitar millor el potencial del
mercat de l’oli d’oliva qualitat verge extra

La Fira de l’Oli de les Borges Blanques ha programat una jornada de
networking (treball en xarxa) destinada exclusivament als professionals del
sector oleícola català.

La cita, prevista el divendres 19 de gener a les 9:45 hores al Pavelló de
l’Oli, estarà dinamitzada per la publicista i relacions públiques Rosaura
Alastruey, una de les pioneres del networking professional. Alaustrey és una
conferenciant, investigadora i professora universitària a escala nacional que
porta deu anys, des del seu viatge a Silicon Valley el 2004, assessorant sobre
el valor estratègic de treballar la xarxa de contactes a tota mena de
professionals.

La jornada comptarà amb la participació de la gastrònoma i xef Montse Freixa,
‘sommelier de l’oli’, que encetarà el programa amb una xerrada titulada
“Descobreix el potencial de la gastronomia de l’oli i com les varietats d’olis
catalans poden afegir valor als vostres plats i potenciar les vostres vendes”.
La jornada continuarà amb un tast d’olis d’oliva on també participarà el
multipremiat cuiner Pep Moreno, que dirigeix la cuina del restaurant Deliranto
de Salou, reconegut amb l’Estrella Michelin i el Sol Repsol. Moreno és
coordinador i portaveu dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, apadrinats
pels germans Torres, que busquen el millor estudiant de cuina de Catalunya.
Durant l’hora final de la jornada, els seus conductors facilitaran sessions de
networking entre tots els participants per fomentar el diàleg entre les diferents
parts implicades. Aquelles persones que ho desitgin podran explorar o fer
compres directament durant l’esdeveniment.

L’oli-experiència “més exigent”
També en el marc de la 27 edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques,
està programada una oli-experiència consistent en una caminada guiada de
prop de quinze quilòmetres des del Pla de les Garses de les Borges
Blanques.
Es tracta de la tercera edició d’aquest tipus d’oli-experiències en el marc del
certamen firal, però, segons els seus organitzadors, “és una de les més
exigents”. Es tracta d’una ruta per la part més esquerpa del terme municipal,
amb un desnivell de fins a 352 metres. Cal recordar que l’any passat va ser
d’onze quilòmetres, amb un desnivell de 141 metres.
La proposta, prevista al matí del dissabte 20 de gener, circula per diverses
cabanes de pedra de diferents finques i incorpora tres parades en forma de
càpsules informatives d’uns quinze minuts cadascuna en què es tractaran
temàtiques com la pedra seca, l’etnobotànica i un taller de collir olives.
Es preveu que la caminada s’allargui prop de quatre hores i finalitzarà amb una
visita lliure pel recinte firal i un dinar de cassola de tros. La iniciativa costa
quinze euros.

Les Borges Blanques, 10 de gener de 2024.