Vés al contingut

Dotze productors es disputen el títol del millor oli a la Fira de les Borges Blanques

Els guanyadors seran proclamats després de l’acte inaugural de divendres a la tarda

La 27a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques proclamarà divendres al vespre els noms dels guanyadors del concurs oficial dels millors olis de la Fira.

Es tracta d’una distinció que reconeix els millors productors que participen cada any al certamen firal de la capital de les Garrigues. Els guanyadors sortiran d’una llista de dotze finalistes que ja s’ha fet pública:

En la categoria de petits productors, els finalistes són Primer Dia de Collita de l’Arbequí De Vila-Sana i Coratina El Morell del Molí d’Oli Mas Montseny en oli fruitat verd amarg; l’Etiqueta Negra i l’Etiqueta Vermella de +Art, l’oli produït pels Germans Benet Rebull de les Borges Blanques en l’apartat de fruitat verd dolç;  i el Degustus Selecció Premium de la Cooperativa de la Granadella i l’Oleum Flumen del molí Agroalbium en fruitat madur.

Pel que fa als grans productors, figuren com a finalistes l’Elixir Despinyolat de Cuadrat Valley de l’Albagés i l’Oli Castelló Reserva Familiar del Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills de Castelló de Farfanya en fruitat verd amarg; el Kylatt del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent d’Alcanó i el Molí del Pau Selecció de l’Agrària Cal Pau d’Os de Balaguer en l’apartat de fruitat verd dolç; i finalment el Degustus de la Cooperativa de la Granadella i Oli Padrí el Morell de Mas Montseny en fruitat madur.

El President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presidirà l’acte d’entrega dels premis als guanyadors en un acte programat immediatament  després de la inauguració oficial de la Fira a l’Espai Gastronòmic.