Vés al contingut

Oli Cometes

Som una petita empresa familiar que en una petita vall, apartada de la influència humana, intenta crear un producte únic i de gran qualitat. Ens dediquem només a les oliveres que és el que coneixem a fons. No volem un monocultiu intensiu que arrasi amb totes les altres formes de vida, l’objectiu no és maximitzar beneficis sinó maximitzar la qualitat. És per això que totes les nostres oliveres estan disposades en extensiu (distanciades cadascuna entre 6 i 8 metres), no tenim res en intensiu ni superintensiu. No disposem de rec, estem en territori secà i aquest fet es reflecteix en el sabor i les propietats del nostre oli. Els experts certifiquen que un oli de secà té més sabor i propietats que un oli de regadiu, o que els olis d’intensiu o de superintensiu on els arbres estan estressats. Mimem la finca, només està cultivada menys de la meitat de la superfície, l’altra meitat és natura en estat pur. A tota la finca tenim bosc que ens dóna biodiversitat.

La nostra història comença quan simplement veníem les olives a la cooperativa d’un poble veí.
Transcorregut un temps vam decidir crear la nostra pròpia marca OLI COMETES i fer el nostre propi oli. Llavors collíem les olives i les portàvem a un molí de la comarca que ens feia l’oli.
Mica en mica hem apostat cada cop més per la qualitat i la gamma prèmium d’oli. Només fem oli verge extra es, a dir, de primera premsada i en fred. En aquest camí, després d’un període de 3 anys de conversió, la finca sencera va passar a ser ecològica. Llavors vam mantindre la marca «Oli Cometes» per denominar tot el conjunt dels nostres olis i vam crear la marca LLUNA per l’oli convencional i la marca ESTELS per l’oli ecològic. La nostra finca consta inscrita al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).

Continuant amb la recerca de la màxima qualitat vam començar amb l’agricultura biodinàmica, encara molt més respectuosa amb el medi ambient que l’agricultura ecològica. En aquell moment vam crear la marca COSMOS per l’oli biodinàmic. Aquest el tenim certificat com a biodinàmic, per la certificadora internacional d’agricultura biodinàmica DEMETER. Dels milers de productors d’oli que hi ha al món només uns 50 tenim la certificació Demeter, del quals hi ha uns 15 a tot Espanya i som els primers a Catalunya.
Per donar un pas més amb la qualitat del producte hem adquirit un molí que treballa amb tecnologia punta per extreure la màxima qualitat i l’hem situat al bell mig de la finca per reduir al mínim el temps entre la recol·lecció i la molta de l’oliva. Les oliveres ens agraden molt, no tan sols pel simbolisme de la pau que tenen des de l’antiguitat, sino també per les sensacions que transmeten, ja que són éssers vius que poden arribar a tenir milers d’anys.

La nostra filosofia es basa en obtindre un oli d’oliva verge extra de màxima qualitat amb un respecte total pel medi ambient mitjançant una agricultura ecològica i biodinàmica. 

Hem optat per l’agricultura biodinàmica, ja que és la que menys químics utilitza i on la intervenció humana és la més respectuosa amb el medi ambient i la que segueix més els ritmes i cicles de la natura.

La finca està inscrita al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica), per tant estem certificats com a “ecològic” i també disposem de certificat biodinàmic, per la certificadora internacional d’agricultura biodinàmica DEMETER. Els requisits de la Normativa Demeter, la que certifica que un producte és biodinàmic, són més exigents que els requerits pels productes ecològics. 

Actualment som un dels pocs productors d’oli d’oliva verge extra ecològic i biodinàmic amb certificat DEMETER a Espanya i el únics a Catalunya.

POSA'T EN CONTACTE

Finca Les Cometes Poligon 1, parcel·la 63, 25471 La Pobla de Cérvoles, Lleida

PRODUCTES

VÍDEOS