Programa firal

Inici / Programa firal

ACTES FIRALS

L’horari d’obertura i tancament del recinte firal és de 10h a 20h els dies 19, 20 i 21 de gener de 2018.

Descarregueu-vos la versió maquetada PDF del programa infantil de la Fira

Visualitzeu aquí la versió maquetada PDF del programa de la Fira

Resum d'activitats per Espais Promocionals

Programa segons espai promocional

Divendres 20 de gener

De 9 h a 13.30 h

Jornada tècnica de l’olivera

Lloc: Espai AgroBorges – sala d’actes
Maria Lois de la Casa de la Cultura
(Passeig del Terrall)

A les 10 h

Obertura del recinte firal. Comptarem
amb la presència de Pilarin Bayés,
dibuixant i ninotaire

A partir de les 10.30 h

Recepció d’autocars amb un còctel de
benvinguda 
a càrrec de l’Escola d’Hoteleria
de Lleida

Lloc: Espai de l’Escola d’Hoteleria – Pavelló
de l’Oli

Patrocinador: Iglesfood, SCP

De 10.30 h a 12 h

Espectacle infantil, a càrrec
de la Cremallera teatre amb
l’obra:” Al Descobert” per als
nens i nenes de la població

Lloc: Envelat Pl. Europa

Organitza: Comissió de festes

Patrocina: Plimon/Textron

A les 11 h

Inauguració de la 54ª Fira
de l’Oli de Qualitat Verge
Extra i de les Garrigues
a càrrec de la Molt Honorable
Sra. 
Carme Forcadell i Lluís,
Presidenta del Parlament
de la Generalitat 

Lloc: Espai Gastronòmic –
Pavelló de l’Oli

D’ 11 h a 14 h

Tast guiat d’olis a càrrec
dels alumnes del cicle d’olis
i vins de l’INS Josep Vallverdú
de les Borges Blanques del
cicle d’Olis i Vins

Lloc: Espai Aliments del Territori i
Tu – Pavelló Comercial

A les 13.30 h

Cantada de “l’Oliver de les
Garrigues”, himne de la
comarca, 
a càrrec de l’Orfeó Terrall

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

Col·labora: Agrària i Secció de
Crèdit La Borgenca, SCCL,
St. Isidre de les Borges Blanques,
Olis Salvador Farre, SL

A les 14 h

Dinar popular: paella de
peix amb oli i safrà de
les Garrigues

Organitzador: Patronat de la Fira

Col·labora: Camp de Cervià
de les Garrigues i Secció de
Crèdit, SCCL

Lloc: Envelat de la Plaça d’Europa

De 16 h a 16.45h h

Presentació de l’exposició:
“la veu de la terra” 
intervindran
els escriptors de la comarca

Organitzador: Consell Comarcal
de les Garrigues/Biblioteca comarcal

Lloc: Espai de Tasts d’Olis – Pavelló de l’Oli

De 16.45h a 18h

Tertúlia literària amb els escriptors
de: ”La Veu de la Terra”

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 18 h a 19h

Demostració gastronòmica
Xou cooking

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 17.30 h a 20 h

Taller de coca d’oli d’oliva verge
extra amb ametlles de les Garrigues
,
a càrrec del Petit Xef adreçats als infants dels
centres escolars de les Garrigues

Lloc: Espai Aliments del Territori i
Tu – Pavelló Comercial

De 19 h a 20 h

Proclamació dels guanyadors
del concurs d’oli de la Fira

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

Dissabte 21 de gener

A les 9 h Esmorzar popular

Organitza: Agrupació de ramaders d’ovi
i Cabrum de les Garrigues i Pla d’Urgell

Lloc: a la placeta del Terrall

 Preu: 2,00€

Fins a les 12 h

Via lliure de RAC1, conduit per Xavier
Bundó. Programa de ràdio en directe.

Lloc: Espai Plató – Pavelló de l’Oli

D’11 h a 12 h

Taller de tast d’oli infantil a càrrec
del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

D’11 h a 12 h

Campanya barris antics, molt per
descobrir, molt per oferir.
 Acte per
als guanyadors del premi

Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

D’11 h a 12 h

Taller de Mandales per a totes les edats,
a càrrec de l’Àurea Vives, dibuixant, terapeuta
i mestra de Reiki

Lloc: Espai Macià (Pl. Ramon Arqués, 1)

A les 12 h

Agermanament de la DO PENEDÈS
amb la DOP les Garrigues

Lloc: estand de la DOP del Pavelló de l’Oli

De 12 h a 13h

Demostració gastronòmica – Xou cooking
a càrrec d’Eduard Ivars xef del restaurant Chéri
de Barcelona

Lloc:  Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 12 h a 13 h

Tast guiat de vins a càrrec del celler
Vinya Els Vilars d’Arbeca i maridatge
amb la carn d’ovi
, cuinada per la cuina
de l’Araceli d’Arbeca

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 12.30 h a 13.30 h

Ballada de sardanes

Lloc: carrer de l’Ensenyança (davant de
la placeta del Terrall)

Organitza: Agrupació Sardanista

Col·laboren: Colla Brut Natura i colla
del casal de la gent gran de les Borges
Blanques

Patrocinador: Envelats Vall, SL

De 13 h a 14 h

Degustació gastronòmica a càrrec de
l’Escola d’Hoteleria de Lleida “Vermouth
de Fira”

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 13 h a 14 h

Presentació de macedònies i
decoracions amb fruites 
a càrrec
de l’escultora Romi Pijuan, de l’empresa
Vilodí-Fruit, SL (Tàrrega)

Lloc: Espai Aliments del Territori
i Tu – Pavelló Comercial

A les 14 h

Festa gastronòmica: Cassola de Tros

Organitzador: Patronat Fira de les Garrigues

Col·labora: Garcia Vicens Fruits, SL

Lloc: Espai Envelat (Plaça d’Europa)

Preu : 5,00€

De 16 h a 17 h

Campanya barris antics, molt
per descobrir, molt per oferir
,
acte per als guanyadors del premi

Organitza: Ajuntament de les Borges Blanques

Lloc:  Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 16 h a 18 h

Programa en directe des de la Fira
del programa de TV ”1 món.cat” de la
xarxa de televisions 
locals de Catalunya

Lloc: Espai Plató – Pavelló de l’Oli

A partir de les 17 h

Demostració gastronòmica – Xou
cooking 
a càrrec de l’Escola d’Hoteleria
de Lleida

Lloc: Espai de l’Escola d’Hoteleria
– Pavelló de l’Oli

 

De 17 h a 18 h

Demostració gastronòmica –
Xou cooking a càrrec d’Enric Millà

xef del Restaurant “El Dien” de Vallfogona
de Balaguer. (Cuina de Km.0)

Lloc:  Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 17 h a 18 h

Tast guiat de vins, a càrrec de Mas Blanch
i Jové (la Pobla de Cérvoles)

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 18 h a 19 h

Presentació i avaluació del projecte.
Explicació de tres varietats de timó i tast
de timó blanc, a càrrec del Parc de les Olors
de les Basselles (l’Albi)

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 18 h a 19 h

Agermanament de la Fira de l’Oli
amb el moviment Slow Food Internacional

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 19 h a 20 h

Tast Guiat de vins, a càrrec del celler de
Matallonga de Fulleda i de Montse Freixa
del restaurant del Castell de la Floresta

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu –
Pavelló Comercial

De 19 h a 20 h

Demostració gastronòmica – Xou cooking,
a càrrec del Xef Aitor Bastierra del moviment
Slow Food

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

A les 21 h

Acte d’entrega de premis dels diferents
concursos firals

– Diploma a les millors iniciatives: comercial,
empresarial i turística de la comarca
– Diploma  als millors olis
 Diploma al millor disseny d’estand i de
producte

Organitza: Patronat Fira de les Garrigues

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

En finalitzar se servirà un aperitiu per als
assistents.

A partir de les 00 h

4t Concert de l’Oli amb els grups Buhos, Brams
i Dj OGT
Lloc: envelat exterior (plaça d’Europa)
Entrada anticipada: 5,00€ amb consumició
(Oficina Jove)
Entrada a taquilla: 7,00€ amb consumició

Diumenge 22 de gener

A les 9 h esmorzar popular

Organitza: Associació d’Amics del Terrall

Lloc: Al costat de la Biblioteca Comarcal
Marquès d’Olivart (Passeig del Terrall)

Preu: 2,00€

A partir de les 10 h

XIV Cursa de l’Oli

Organitza: Club Atlètic Borges

Lloc: Davant de la Placeta del Terrall

De 10 h a 10.30 h

Degustació de cafè de la Fira
per gentilesa de Cafés Batalla

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

D’11 h a 12 h

Taller d’olives, seguint la tradició
de les padrines a càrrec de Miquel Pallarés

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

D’11 h a 12 h

Degustació de pa de ronyó, amb els
olis guanyadors de la Fira, a càrrec de Forn
i Pastisseria Llaràs

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 12h a 14h

Demostració gastronòmica –
Xou cooking, 
a càrrec de la Cuina de
l’Araceli d’Arbeca. Degustació dels plats
elaborats amb carn de corder i de cabrit
de l’Associació de Defensa Sanitària (ADS)
Garrigues i Pla d’Urgell, d’ovi i cabrum.

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

A les 11.45 h

Benedicció dels panets de Sant Antoni
i dels animals de companyia.

Lloc: Davant de la rotonda de la Biblioteca
Comarcal Marquès d’Olivart (Passeig del Terrall)

A les 12 h

Inici dels tres tombs i benedicció
dels animals

Col·labora: La Banda de Cornetes i tambors
de les Borges Blanques

Lloc: Davant de la rotonda de la Biblioteca
Comarcal Marquès d’Olivart (Passeig del Terrall)

De 12 h a 13 h

Tast guiat de vins i caves, a càrrec
del Maset del Lleó

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 13 h a 14 h

Elaboració de carn de la IGP Vedella dels
Pirineus Catalans
, a càrrec de Mafriseu i
el cuiner Albert Gastó

Lloc: Espai Aliments del Territori i
Tu – Pavelló Comercial

De 17:00 h a 18 h

Tast i degustació d’orujo, licor de cafè.
Gabarró & Freixa de Fulleda. Amb orelletes
a càrrec de l’Associació de dones de la
Rosada i M. Pilar Arbós “Dulzuratus”

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial

De 17:30 h a 18 h

Demostració gastronòmica – Xou cooking,
amb el xef Xavier Benet, de l’Hostal Benet
de les Borges Blanques

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 17 h a 19 h

Demostració gastronòmica – Xou cooking
de l’Escola d’Hoteleria de Lleida

Lloc: Espai de l’Escola d’Hoteleria –
Pavelló de l’Oli

De 18 h a 19 h

Presentació i tast de productes de
la lleteria Les Obagues Talma de Juneda

Lloc: Espai Aliments del Territori i
Tu – Pavelló Comercial

De 18 h a 19 h

Tast guiat de vins Mas Fogonussa, a
càrrec de Molí Duran – Celler Petit Duran

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli

De 19 h a 20 h

Presentació i tast de productes ecològics
de l’Hort de Ca la Cistellera de Juneda

Lloc: Espai Aliments del Territori i Tu
– Pavelló Comercial 

A les 20 h

Tancament del recinte firal, a càrrec del
Sr. Xavier Benet del restaurant Benet de
Les Borges Blanques, recomanat a la guia
Michelin com a restaurant Bib Gourmand de
Catalunya 2016

Lloc: Espai Gastronòmic – Pavelló de l’Oli